Turvehoitotuotteet

MITÄ ON HOITOTURVE?

                                                     Kirjoittaja PeatCare (LehtoPeat Oy)

   

HOITOTURVE--- MITÄ SE ON, MIHIN JA MITEN SITÄ KÄYTETÄÄN?

Turve on maatunutta suokasvillisuutta, pääasiassa rahkasammalta ja sarakasveja. Se on 100% luonnontuote. Siihen ei lisätä mitään, eikä siitä poisteta mitään. Turve tutkitaan tarkasti ennen hoitokäyttöön ottoa.

Suomalaisten tietoisuuteen hoitoturve on tullut erityisesti turvesaunan kautta.

TURVETUTKIMUS

Turvekerroksen paksuus Suomen soilla on keskimäärin noin 2 metriä, mutta paksuimmillaan se voi olla jopa 12 metriä. Suon kerrostumista valikoidaan tarkoin hoitoturpeeksi soveltuva kerros.

Turve tutkitaan tarkasti ensin maastossa ja vielä laboratoriossa, geologian tutkimuslaitoksessa. Tutkimuksessa käytetään apuna suokairaa ja hoitoturpeeksi hyväksytään turve, jonka maatuneisuusaste on vähintään 6/10. Suositeltu maatuneisuusaste on 8/10.

Turpeen puhtaus varmistetaan hygieniatestein. Hoitoturpeesta määritellään 33 eri alkuainetta. Tällä varmistutaan myös siitä, ettei turpeessa ole raskasmetalleja tai muita haitallisia alkuaineita.

Tuhkapitoisuuden määrityksellä varmistetaan turpeen hyvä laatu. Korkea tuhkapitoisuus voi olla merkki haitallisista alkuaineista turpeessa. Hyvä tuhkapitoisuus on 1,6-12%.

HOITOTURPEEN KÄYTTÖ

Hoitoturvetta voidaan käyttää turvehaudehoidoissa hieronnan kanssa. Tällöin turve lämmitetään vesihauteessa ja levitetään iholle lämpimänä. Turpeen päälle laitetaan kelmua, ettei turve pääse kuivumaan ja lämpöpakkaukset, jotka tehostavat turpeen ravintoaineiden imeytymistä sekä rentouttaa ja pehmentää lihaksia ennen hierontakäsittelyä.

KENELLE TURPEEN KÄYTTÖ JA TURVEHOIDOT SOPII?

Kokovartalohoidoissa on  muistettava, että ne eivät sovi sydänsairaille, verenpainetautia sairastaville eikä syöpäsairaille akuutissa vaiheessa. Pienemmät paikallishoidot kuitenkin sopivat lähes kaikille. Hartsiallergikoilla voi tulla tilapäistä punoitusta iholle.

Turpeesta valmistetaan myös käteviä pienempiä pakkauksia paikallishoitoihin. Esimerkiksi nivelreuman tulehdusvaiheessa ja urheiluvammoissa turve suositellaan laitettavaksi hoidettavalle alueelle jääkaappikylmänä. Myös kasvonaamio voi tuntua viileänä (huoneenlämpöisenä) mukavalta, mutta sopii myös lämpimänä käytettäväksi ja silloin myös avaa tehokkaasti ihohuokosia.

Hoitoturve soveltuu kokovartalohoitoihin, turvesaunaan, hiuspohjan hoitoon, turvekylpyyn, jalka- ja käsihoitoon, paikallishoitoihin ja kasvonaamioksi. Sitä voidaan käyttää reumasärkyihin, reuman tulehdusvaiheisiin, rasitusvammoihin, vaihdevuosivaivoihin, selluliitinpoistoon, iho-ongelmiin (esim. akne ja psoriasis) ja lihasjumeihin. Käsi- ja jalkahoidot parantavat ääreisverenkiertoa ja pehmittävät kovettumia.

Samaa turvetta käytetään vain kerran, koska se sitoo itseensä kuona-aineita. Esimerkiksi jalka- tai käsihoitojen pusseista turpeet voi kuitenkin hyötykäyttää vaikkapa kukkien kasteluun tai ryytimaalle.

TARJOUS!

1500 ml HOITOTURVE

             23.50 € (norm. 29 €)

Pakkauksessa kaksi 1500 ml turvetta. Soveltuu turvesaunaan ja kaikkiin paikallishoitoihin!
TÄMÄ MÄÄRÄ RIITTÄÄ MAINIOSTI KAHDELLE IHMISELLE. Lämmitetään vesihauteessa n. 40*C asteiseksi, levitetään koko vartalolle, tai paikallisesti haluttuun kehonosaan. Annetaan vaikuttaa 15 - 30 min. Lämpö tehostaa vaikutusta.

HOITOTURVETTA ON ERI KOKOISISSA PAKKAUKSISSA. OSTAESSASI SAAT TARKEMMAN OPASTUKSEN KÄYTTÖÖN.  

NOUDA HOITOLASTA TAI TILAA VERKKOKAUPASTA!

HOITOLASSA MYÖS MUITA  LEHTOPEATIN TURVETUOTTEITA MYYNNISSÄ!            Tutustu valikoimaan VERKKOKAUPASSANI!